Održana Škola hitne medicine za medicinske sestre i tehničare

Održana Škola hitne medicine za medicinske sestre i tehničare

Hitna stanja u infektologiji, pedijatriji i porodništvu bili su tema četvrtog ciklusa Škole hitne medicine za medicinske sestre i tehničare održanog 24. studenog 2017. u zagrebačkom Hotelu I. „Rano prepoznavanje i zbrinjavanje hitnih pacijenata, osim dobro uvježbanih postupaka u pružanju složenih intervencija, zahtjeva i teorijsko znanje“, istaknuo je na otvorenju Škole predsjednik Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine (HSDHM) Damir Važanić, mag. med. techn.

Škola hitne medicine

HSDHM pokrenulo je Školu hitne medicine za medicinske sestre i medicinske tehničare kako bi se dodatno unaprijedilo teorijsko znanje medicinskih sestara i tehničara. S obzirom na to da medicinske sestre i tehničari svakodnevno u timu s liječnicima zbrinjavaju hitne pacijente i izvode najsloženije postupke, program Škole u potpunosti je usklađen s programom Škole hitne medicine za liječnike. Škola se održava u petogodišnjem ciklusu, a svake godine obrađuje se druga problematika s područja hitne medicine. Ove godine se ukupno 128 polaznika, djelatnika bolničke i izvanbolničke hitne medicinske službe (HMS) iz svih dijelova Hrvatske, kroz predavanja niza renomiranih hrvatskih predavača upoznalo s cjelovitom problematikom infektivnog pacijenta te trudnica i djece u HMS-u.

Škola hitne medicine

U prethodna tri ciklusa, Škola se bavila temama iz područja kardiocirkulacijskih i respiracijskih poremećaja, zbrinjavanja politraumatiziranih bolesnika uključujući trudnice kao i mišićno-koštane ozljede te akutnog abdomena, hitnih stanja u urologiji, ginekologiji i porodništvu. Na zadnjem, petom ciklusu Škola hitne medicine za medicinske sestre i tehničare obrađivat će hitna stanja u otorinolaringologiji, oftalmologiji, neurologiji, psihijatriji, onkologiji i palijativi.

Share This